படிமம்:COLLECTIE TROPENMUSEUM Houten wajangpop voorstellende Draupadi TMnr 4283-70.jpg

மூலக்கோப்பு(800 × 800 படவணுக்கள், கோப்பின் அளவு: 78 KB, MIME வகை: image/jpeg)

இது விக்கிமீடியா பொதுக்கோப்பகத்தில் இருக்கும் ஒரு கோப்பாகும். இக்கோப்பைக் குறித்து அங்கே காணப்படும் படிம விளக்கப் பக்கத்தை இங்கே கீழே காணலாம்.
பொதுக்கோப்பகம் ஒரு கட்டற்ற கோப்புகளின் சேமிப்பகமாகும். நீங்களும் உதவலாம்.

சுருக்கம்

விளக்கம்
Nederlands: Stokpop. Houten wajangpop voorstellende Draupadi. Draupadi is een karakter in de Mahabharata verhalen. Ze is de vrouw van de oudste Pandawa, Yudistira. In sommige verhalen is ze de vrouw van alle vijf Pandawa (Yudistira, Bima, Arjuna, Nakula en Sadewa). Draupadi is de dochter van Draupada en ze is de zus van Srikandi en Drestajumena. Draupadi volgt de Pandawa in ballingschap.

Wayang betekent pop en toneel. Het wordt als naam gebruikt voor zes verschillende vormen van wajang en voor verschillende soorten verhalen. Kenmerkend voor wajang is dat het gebruik maakt van een vast repertoire van verhalen met vaste personages en vaste types. De personages spreken in het Oud-Javaans, het Kawi, dat het publiek niet begrijpt. De komische clowns-bediendes, panakawans, spreken wel gewoon Javaans en zorgen voor sociaal-maatschappelijke reflectie van de opvoering. De dalang, de poppenspeler of leider, verzorgt de begeleiding van de gamelan.

Er zijn verschillende soorten wajang: Wayang Kulit & Gedhog: platte leren poppen die tegen een scherm gespeeld worden. Wayang Golek; Tengul & Cepak: ronde houten poppen die op een open toneel gespeeld worden Wayang Klitik of Krucil: platte houten poppen die op een open toneel gespeeld worden Wayang Topeng: gemaskerde dansvoorstellingen Wayang Wong: ongemaskerde dansvoorstellingen Wayang Beber: prenten die op een rol getekend zijn en waarbij telkens een nieuwe afbeelding wordt getoond.

Wayang Purwa: de zogenaamde 'oude' wajang, de Mahabharata en Ramayana, hebben hun oorsprong in India en zijn meer dan 2000 jaar oud en hebben een hindoeïstisch karakter.

De Mahabharata is het verhaal over de strijd tussen de vijandige neven de Pandawa en de Korawa. De Pandawa, de vijf broers Yudistira, Bima, Arjuna en de tweeling Nakula en Sadewa erven de troon van hun vader Pandu. De Korawa's betwisten dit recht, omdat hun blinde vader Dasarata zijn troon tijdelijk aan Pandu, de vader van de Pandawa, heeft afgestaan. In een dobbelspel verkwanselt de oudste Pandawa zijn rechten op de troon aan de Korawa's. Rivaliteiten treden op, die uiteindelijk leiden tot de verdrijving van de Pandawa. Nadat zij machtige bondgenoten gevonden hebben, waaronder de vorst Kresna, proberen zij hun rechten op het rijk te herkrijgen. Het komt tot een groot gevecht, waarin uiteindelijk alle honderd Korawa en de Pandawa de dood vinden. Op het slagveld blijft uiteindelijk Parikesit, de kleinzoon van Arjuna, als enige over. Alle Javaanse vorsten stammen direct van hem af.. Houten wajangpop voorstellende Draupadi
Undetermined language : Wayang Golek Purwa
நாள் before 1976
date QS:P,+1976-00-00T00:00:00Z/7,P1326,+1976-00-00T00:00:00Z/9
மூலம்
institution QS:P195,Q1131589
Collectie Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
ஆசிரியர் Tropenmuseum

அனுமதி

w:ta:கிரியேட்டிவ் காமன்ஸ்
பண்புக்கூறுகள் அதே மாதிரி பகிர்
இந்த கோப்பு Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported உரிமத்தின் கீழ் உள்ளது.
நீங்கள் சுதந்திரமாக:
  • பகிர்ந்து கொள்ள – வேலையை நகலெடுக்க, விநியோகிக்க மற்றும் அனுப்ப
  • மீண்டும் கலக்க – வேலைக்கு பழகிக்கொள்ள.
கீழ்க்காணும் விதிகளுக்கு ஏற்ப,
  • பண்புக்கூறுகள் – நீங்கள் பொருத்தமான உரிமையை வழங்க வேண்டும், உரிமத்திற்கான இணைப்பை வழங்க வேண்டும் மற்றும் மாற்றங்கள் செய்யப்பட்டிருந்தால் குறிப்பிட வேண்டும். நீங்கள் ஏற்புடைய எந்த முறையிலும் அவ்வாறு செய்யலாம், ஆனால் எந்த வகையிலும் உரிமதாரர் உங்களை அல்லது உங்கள் பயன்பாட்டிற்கு ஒப்புதல் அளிக்கும் படி பரிந்துரைக்க கூடாது.
  • அதே மாதிரி பகிர் – நீங்கள் ரீமிக்ஸ் செய்தாலோ, உருமாற்றம் செய்தாலோ அல்லது பொருளை உருவாக்கினாலோ, உங்கள் பங்களிப்புகளை அல்லது இணக்கமான உரிமம் கீழ் அசலாக விநியோகிக்க வேண்டும்.

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents
Wooden wayang golek

Items portrayed in this file

depicts ஆங்கிலம்

copyright status ஆங்கிலம்

copyrighted ஆங்கிலம்

checksum ஆங்கிலம்

038cdca46ce9868a5d3aa12d51a8fbeec5f10f15

data size ஆங்கிலம்

79,511 பைட்டு

800 படவணு

800 படவணு

கோப்பின் வரலாறு

குறித்த நேரத்தில் இருந்த படிமத்தைப் பார்க்க அந்நேரத்தின் மீது சொடுக்கவும்.

நாள்/நேரம்நகம் அளவு சிறுபடம்அளவுகள்பயனர்கருத்து
தற்போதைய17:35, 28 சூலை 201017:35, 28 சூலை 2010 இலிருந்த பதிப்புக்கான சிறு தோற்றம்800 × 800 (78 KB)KITbot== {{int:filedesc}} == {{Information |description=<!--{{id|1=To be translated}}--> {{nl|1=Stokpop. Houten wajangpop voorstellende Draupadi. Draupadi is een karakter in de Mahabharata verhalen. Ze is de vrouw van de oudste Pandawa, Yudistira. In sommige ve

பின்வரும் பக்க இணைப்புகள் இப் படிமத்துக்கு இணைக்கபட்டுள்ளது(ளன):

கோப்பின் முழுமையான பயன்பாடு

கீழ்கண்ட மற்ற விக்கிகள் இந்த கோப்பை பயன்படுத்துகின்றன:

  • en.wikipedia.org-திட்டத்தில் இதன் பயன்பாடு
  • pl.wikipedia.org-திட்டத்தில் இதன் பயன்பாடு

மேனிலைத் தரவு